Ok, pozwolę sobie to bardziej szczegółowo wyjaśnić, mam problemy w pracy i wyjaśniam rzeczy współpracownikom, ponieważ jestem niecierpliwy i trochę cwaniak, nawet jeśli się nie staram. Proszę więc o tolerowanie moich złych nawyków w tej kwestii.
Flashuję swój motocykl bez problemu. Jeździłem dziś motocyklem z wgranym programem. Jestem zadowolony z jego kierunku i wdzięczny wszystkim, którzy dodali informacje i zadali dobre pytania, które zmuszają mnie do myślenia i głębszego zagłębiania się w dane. Dziękuję
@QuickSliver za pomoc w wydawaniu moich pieniędzy lol.
Jest 1, tylko 1, tabela, która nie działa u mnie tak, jak u QuickSilvera, a jest to ETV-Requested Torque. To jest tabela fabryczna z mojego '24 S1Krr.
View attachment 231073
Jeśli użyjesz tabeli tak, jak jest, otrzymasz ten wynik z Hex 911.
View attachment 231074
Zwróć uwagę na czujnik zaworu przepustnicy 1 i 2, jest to w stanie nierozruchowym, tylko motocykl jest włączony do celów skanowania. Tak, adaptacje zostały w tym momencie zresetowane, jeśli się zastanawiasz. Adaptacje nie zmieniły/rozwiązały tego problemu. Poniższe zdjęcie przedstawia motocykl działający na wspomnianym programie podczas tego samego skanowania.
View attachment 231075
Po wgraniu do ECU poniższych wartości w ETV-Requested Torque... Co QuickSilver może zrobić ze swoim motocyklem
View attachment 231076
Wartości na czujnikach zaworu przepustnicy zmieniają się dramatycznie.
View attachment 231077
Jeśli uruchomisz motocykl z tym ustawieniem, powita Cię czymś, co brzmi jak umierający smok (oglądam Grę o Tron z żoną, pozywam mnie lol). Innymi słowy, bomba obrotów. Ja, pisząc to, dodałem 50% do tabeli ETV-Requested Tourqe, aby zobaczyć, jak czujniki zaworu przepustnicy to lubią. Więc może wszystkie te dane pomogą wszystkim zrozumieć, że nie próbuję dowiedzieć się, jak flashować, tylko próbuję dowiedzieć się, jak tabela, która potrzebuje ETV i obrotów, aby wybrać, ile TQ zostanie dostarczone, może tak bardzo wpływać na EVT na biegu jałowym lub gdy nawet nie działa. Jeśli czujesz, że coś pominąłem, poproś mnie o wyjaśnienie. To jest konfiguracja, którą mam w kuchni do flashowania, dopóki żona mnie nie zabije
View attachment 231078