BMW S1000RR Forum banner

Błąd LampF - naprawić?

23K views 13 replies 11 participants last post by  bennymx  
#1 ·
Ciągle dostaję błąd LAMPF z powodu przedniej lewej lampy obrysowej.

Żarówka jest w porządku i po prostu ma słabe połączenie z obudową!

Jeśli nią poruszam, błąd znika, a następnie powraca z powodu wibracji!

Jeśli odetnę koniec i połączę przewody razem, czy to 'oszuka' ECU, aby skorygować błąd?

Naprawdę nie potrzebuję tej żarówki!

Dzięki

#2 ·
Jedynym sposobem na "oszukanie" ECU i usunięcie żarówki jest wpięcie rezystora, który pasuje do rezystancji żarówki. Połączenie przewodów spowoduje zwarcie i przepalenie bezpiecznika. Zamiast tego, skoro wiesz, że obudowa lampy ma złe połączenie, dlaczego nie otworzyć jej i sprawdzić, czy można naprawić wadliwe okablowanie?

#3 · (Edited)
Jedynym sposobem na "oszukanie" ECU i usunięcie żarówki jest wpięcie rezystora, który pasuje do rezystancji żarówki. Połączenie przewodów spowoduje zwarcie i przepalenie bezpiecznika. Zamiast tego, skoro wiesz, że obudowa lampy ma złe połączenie, dlaczego nie otworzyć jej i sprawdzić, czy możesz naprawić wadliwe okablowanie?
Możesz usunąć ostrzeżenie o błędzie lampy, prosząc dealera o usunięcie monitora ostrzeżeń o błędzie lampy, Nie podłączaj rezystora. niepotrzebne..

Jeśli masz 2012, możesz sam usunąć monitor błędów lampy w menu..

Ale jeśli twoja żarówka jest luźna z powodu wibracji, wyjmij żarówkę i weź mały śrubokręt płaski i po prostu zagnij styki w uchwycie żarówki trochę... luzują się z czasem... Oczywiście przy wyłączonym zapłonie...

PS lub jeździć w trybie slick, canbus nie monitoruje świateł do jazdy w tym trybie.

#5 · (Edited)
Żeby dodać trochę problemów ze światłami do jazdy dziennej, moja dioda LED świateł drogowych spaliła się i nie ma lampf, więc zostawiam ją tam. Ale teraz chcę też wyłączyć światła mijania na 'dni bez taśmy' i dostaję lampf po ich usunięciu. Jeśli odetnę światła na końcu diody LED, myślisz, że dostanę kod? Może spróbuję. Wyjęcie bezpiecznika 4,5 nie wyłącza świateł do jazdy dziennej, tylko reflektory.

Dodatek: Właśnie przeczytałem inny wątek, wydaje się, że najczystszą opcją jest usunięcie kodu lampy przez dealera.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą motocykla

#10 ·
Przejdź przez ustawienia na lewym uchwycie kierownicy, a zobaczysz jedno z nich, które mówi "Test lampy Wł." lub coś w tym stylu... wyłącz je i wszystko w porządku. Zorientowałem się, że jedno z moich świateł do jazdy dziennej się zepsuło... głupie światła LED. Wymieniłem je oba na inną markę i działa dobrze, ale nie miało w sobie rezystora, więc nadal wyrzucało kod. Wyłączyłem go i teraz jest dobrze.
absolutnie NIESAMOWITE. Miałem trzy skargi na mój motocykl z 2010 roku. To cholerne LampF! rzecz, brak podgrzewanych manetek i brak TPMS. 2 na 3 to nieźle :)