BMW S1000RR Forum banner

2020 s1000rr Brentune Biegu jałowego

7K views 24 replies 11 participants last post by  tim1000RR  
#1 ·
Obecny właściciel stage 1 Brentune flash. Wcześniej miałem m stage z seryjnym wydechem, ale kiedy zamontowałem cały akra, obroty biegu jałowego zaczęły się robić trochę nierówne, skacząc o 200-400 obr./min co kilka sekund. To był mój główny czynnik motywujący do przejścia na stage 1, ponieważ szczerze mówiąc, nie wyobrażałem sobie, że będę potrzebował więcej mocy.

Właśnie zainstalowałem stage 1 flash przez urządzenie przenośne i byłem rozczarowany, gdy okazało się, że obroty biegu jałowego pozostały takie same... czy ktoś z pełnym wydechem i stage 1 lub 2 ma lekko nierówne obroty biegu jałowego? Z filmów, które widziałem, inni mają stabilne obroty, więc to trochę do bani.

#2 ·
Obecny właściciel stage 1 Brentune flash. Wcześniej miałem m stage ze standardowym wydechem, ale kiedy zamontowałem cały akra, obroty biegu jałowego zaczęły być nieco nierówne, skacząc o 200-400 obr./min co kilka sekund. To był mój główny czynnik motywujący do przejścia na stage 1, ponieważ szczerze mówiąc, nie wyobrażałem sobie, że potrzebuję więcej mocy.

Właśnie zainstalowałem stage 1 flash za pomocą urządzenia przenośnego i byłem rozczarowany, gdy okazało się, że obroty biegu jałowego pozostały takie same... czy ktoś z pełnym wydechem i stage 1 lub 2 ma lekko nierówne obroty biegu jałowego? Z filmów, które widziałem, inni są solidni jak skała, więc to trochę do bani.
Mój stage one jest w porządku z pełnym wydechem. Potrzebujesz nowej mapy od Brentune, ponieważ przeszedłeś ze standardowego wydechu na pełny. Dlatego kazali ci ponownie wypełnić wszystkie pytania.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#3 ·
Mój pierwszy etap jest w porządku z pełnym wydechem. Potrzebujesz nowej mapy od Brentune, ponieważ przeszedłeś z fabrycznego wydechu na pełny. Dlatego poprosili Cię o ponowne wypełnienie wszystkich pytań.

Miałem etap m+ a następnie zainstalowałem pełny wydech. Po zainstalowaniu pełnego akra kupiłem etap 1 i odpowiedziałem na wszystkie pytania dotyczące modyfikacji i tak dalej. Nie wiem, może to ten wilgotny klimat na Florydzie czy coś.

#5 ·
Obecny właściciel stage 1 Brentune flash. Wcześniej miałem m stage ze standardowym wydechem, ale kiedy zamontowałem cały akra, obroty biegu jałowego zaczęły się robić trochę nierówne, skacząc o 200-400 obr./min co kilka sekund. To był mój główny czynnik motywacyjny, aby przejść na stage 1, ponieważ szczerze mówiąc, nie wyobrażałem sobie, że potrzebuję więcej mocy.

Właśnie zainstalowałem stage 1 flash przez handheld i byłem rozczarowany, gdy okazało się, że obroty biegu jałowego pozostały takie same... czy ktoś z pełnym wydechem i stage 1 lub 2 ma lekko nierówne obroty biegu jałowego? Z filmów, które widziałem, inni mają bardzo stabilne, więc to trochę do bani.
Miałem ten sam problem, przeszedłem przez około 5 flashów, zanim został naprawiony. Potem dostałem pełny system Akra i dostałem nowy flash i problem powrócił, wysłałem e-mail do Brentuning i kazali mi odesłać działający plik i plik, który aktualnie miał problemy z biegiem jałowym i naprawili to w nowym flashu. Jeśli to pomoże, wyślij mi DM, a wyślę Ci mój e-mail, którego możesz użyć jako odniesienia i może będą mogli wysłać ten sam plik, który mi wysłali i naprawić ten problem. Niezależnie od tego, naprawią to w 100%, tylko sprawdzam, czy mogę pomóc przyspieszyć ten proces!

#6 ·
Miałem ten sam problem, przeszedłem przez około 5 flashów, zanim został naprawiony. Potem dostałem pełny system Akra i dostałem nowy flash i problem powrócił, wysłałem e-mail do Brentuning i kazali mi odesłać działający plik i plik, który miał obecnie problemy z biegiem jałowym i naprawili to w nowym flashu. Jeśli to pomoże, wyślij mi DM, a wyślę Ci mój e-mail, którego możesz użyć jako odniesienia i być może będą mogli wysłać ten sam plik, który mi wysłali i naprawić ten problem. Niezależnie od tego naprawią to w 100%, tylko sprawdzam, czy mogę pomóc przyspieszyć ten proces!

To dlatego uwielbiam to forum, fantastyczna grupa innych motocyklistów i właścicieli s1000rr, którzy zawsze chętnie pomogą. Cóż, jestem zwolniony z tego, że to nie jest problem z moim motocyklem. Z tego, co słyszę, Brentuning jest bardzo chętny do współpracy z nami, co uzasadnia wysoką cenę lol. Wyślę Ci DM. Jeszcze raz dzięki!

#7 ·
Nawet ja mam naprawdę nierówną pracę na biegu jałowym (i ubogie skoki podczas zwalniania do połowy na 1. biegu). Jestem na Stage 2 BT ze wszystkimi dodatkami. Powiedziałem im o tym, ale wspomnieli, że wszystko jest zgodne z oczekiwaniami, więc nie drążyłem tematu. Ponownie poprosiłem ich o naprawę, ponieważ płacę 100 dolarów za ponowne mapowanie w celu aktualizacji ECU. Czy jest coś konkretnego, o co muszę zapytać @BRENTUNING, aby upewnić się, że zostanie to naprawione?

#8 ·
Nawet ja mam naprawdę nierówną pracę na biegu jałowym (i ubogie skoki przy zwalnianiu do połowy na 1. biegu.) Jestem na Stage 2 BT ze wszystkimi dodatkami.

Mówiłem im o tym, ale wspomnieli, że wszystko jest zgodne z oczekiwaniami, więc nie drążyłem tematu. Ponownie poprosiłem ich o naprawę, ponieważ płacę 100 dolarów za ponowne mapowanie w celu aktualizacji ECU. Czy jest coś konkretnego, o co muszę zapytać @BRENTUNING, aby upewnić się, że zostanie to naprawione?
Cześć Karan, mam flash stage one, ale jestem prawie pewien, że naprawa przebiegałaby w ten sam sposób. Spróbowałbym wysłać e-mail do Brentuning i dać im szczegółowe wyjaśnienie tego, co dzieje się z biegiem jałowym, który Cię niepokoi, a także, jeśli to możliwe, spróbować dołączyć krótki film z problemem, to zrobiłem i byli całkowicie zdeterminowani, aby to dla mnie naprawić. Może mógłbyś również nagrać film z tym problemem i połączyć go z tym forum, aby każdy, kto może mieć ten problem z flashem stage 2, mógł wykorzystać te informacje.

#19 ·
Szczerze mówiąc, myślałem, że to kwestia S1000, żeby tak źle pracować na biegu jałowym. Mój 16 miał nierówną pracę na biegu jałowym z Brentune, a mój 18 też tak robi. Wydaje się, że trochę się wygładza, gdy się rozgrzeje. Obecnie czekam na moją fazę 2 od Bren, żeby tu dotarła. Zobaczymy, czy to pomoże, czy nie

#22 ·
Podobny problem tutaj, ale myślę, że mój problem jest bardziej wtedy, gdy jest na biegu... 21 s1krr - Stage 1 brentune. Jedyną modyfikacją jest tłumik SC slipon. W standardowym ustawieniu... pracuje na biegu jałowym i działa idealnie. Właściwie jedwabiście gładko, co jest wspaniałe. Po prostu nie mam dostrojonej mocy (chociaż aktualizacja oprogramowania/kalibracja, którą dealer zrobił w zeszłym roku, wydawała się poprawiać średni zakres i właściwości jezdne... może być w mojej głowie, ale...) Brentuned Zbyt często duszę motocykl ze startu. Głównie dlatego, że mam w zwyczaju muskać przepustnicę, aby znaleźć sprzęgło przed ruszeniem. Brentuned na torze trudno jest utrzymać płynną przepustnicę podczas otwierania z niższych obrotów, redukcji biegów przy zamkniętej przepustnicy (jak na przykład na końcu prostej). Kiedy muskam przepustnicę na biegu jałowym, silnik gaśnie, a następnie „łapie” ponownie. Skontaktowałem się z BT i wysłali mi nowe strojenie, aby to naprawić, drugie strojenie było w rzeczywistości nieco gorsze niż pierwsze strojenie. Komentarze do drugiego strojenia brzmiały „podbicie biegu jałowego”... co nie rozwiązało problemu. Powiedzieli, że nie mogą już nic zrobić. (?) Pierwsze strojenie, jakie widziałem, które w ogóle nie poprawiło sposobu, w jaki motocykl działał przy wszystkich otwarciach przepustnicy. W każdym razie wspominam o tym wszystkim tutaj, aby powiedzieć, że drugie strojenie z nieco wyższym biegiem jałowym (ledwo zauważalnym, tak niewielkim) również tu i ówdzie faluje na płaskim biegu jałowym. Zatem ustawienie biegu jałowego w tych motocyklach MOŻE również odnosić się do problemów z falowaniem.

#23 ·
Problem wydaje się polegać na tym, że jeśli spróbujesz uruchomić mapę paliwa poniżej 4000 obr./min przy idealnym stosunku powietrza do paliwa, wydaje się to powodować problem z szerokopasmowymi czujnikami O2 i zamkniętą pętlą paliwową, a obroty biegu jałowego idą w diabły. Możesz nawet dostać wypadanie zapłonów podczas ruszania w pewnych okolicznościach i gaśnięcie podczas redukcji biegów. Mój M sport z 2020 roku ma pełny układ, został wgrany (bieg jałowy był okropny), był na lokalnym hamowni (bieg jałowy nadal był zły), w końcu kupiłem oprogramowanie Woolich Tuning i zrobiłem porównania map z fabrycznym ustawieniem. Skończyłem na ustawieniu mojej mapy paliwa z powrotem na fabryczną poniżej 4k i motocykl pracuje i jeździ jak dawniej. To naprawdę dość dziwny problem.

#24 ·
Problemem wydaje się być to, że jeśli spróbujesz uruchomić mapę paliwa poniżej 4000 obr./min przy idealnym stosunku powietrza do paliwa, wydaje się to powodować problem z szerokopasmowymi czujnikami O2 i zamkniętą pętlą paliwową, a biegi jałowe idą do diabła. Dostaniesz nawet wypadanie zapłonu podczas ruszania w niektórych okolicznościach i gaśnięcie podczas zmiany biegów na niższe. Mój 2020 M sport ma pełny układ, który został wgrany (bieg jałowy był okropny), był na lokalnym hamowni (bieg jałowy wciąż był zły), w końcu kupiłem oprogramowanie Woolich Tuning i zrobiłem porównania map z fabrycznym ustawieniem. Skończyłem na ustawieniu mojej mapy paliwa z powrotem na fabryczne poniżej 4k, a motocykl pracuje na biegu jałowym i działa jak dawniej. To naprawdę dość dziwny problem.
Mam teraz zainstalowany w motocyklu system automatycznego strojenia z usunięciem klapy wlotowej, więc będę dostosowywał mapę, aby zbliżyć ją do idealnego AFR bez psucia biegu jałowego itp.
Przeszedłem od brentune do innych ustawień, ponieważ przestali mi odpowiadać. SLR wydaje się być opcją (zaangażowaną i szczegółową) i bardzo interesujące jest to, że Woolich pozwala na użycie fabrycznego ustawienia poniżej 4k, co rozumiem, jak mogłoby rozwiązać problem. Właśnie zrobiłem strojenie RS2E, do którego musisz wysłać swoje ECU do Niemiec. Udało mi się to tylko trochę przetestować, ale jak dotąd strojenie, które dla mnie dostosowali, działa świetnie, wydaje się, że w dużej mierze wyeliminowało problem szarpania przy zwalnianiu i problemy z wypadaniem biegu jałowego przy lekkim dodawaniu gazu... płynne w odczuciu strojenie i zachowujesz również wzrost momentu obrotowego przy niższych obrotach. Taylor Knapp poinformował mnie o nich po tym, jak miał podobne problemy do moich podczas testów.