BMW S1000RR Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello everyone, so I was riding and I got 3 errors today and would like to ask for some advices over here !

First picture: Lambda sensors are disabled because of Power Commander 5 (So those 2 lamba errors are probably false positive) ?

Also I got exhaust flap error, my system is fully opened so I assume flap is removed and error is displayed because of no flap physically connected (Same situation as for lambda sensors) ?

Second picture: I was looking through all settings and found way to unlock 200miles mode.

After that I've found oil level sensor, oil level low/high option.

I did changed from disabled to enabled on both mentioned options.

After I did applied settings, the option "slope sensor" enabled it'self with option "fall sensor".

My question is, since I don't see anywhere my oil level on dashboard (I enabled those options mainly to see level on dash) can I disable these two options back to off ?
And did I fked up something with this ?

Third picture: I was looking for adaption values for gearbox, didn't reset anything here.

My question is, are those gearbox values okay ?

Many thanks for your time.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
381 Posts
If the OEM lambdas are removed, the error will show, but wont come up as a check engine light. The same for the exhaust vales servos.
There is no oil level on the dash. (stupid, I know)
Adaption for gearbox is good. Not necessary to reset. Only reset them when you changes something like the gear position sensor or something.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top