BMW S1000RR Forum banner

BMW S1000RR 2025 Brazylia z problemami ze świecami zapłonowymi

587 views 1 reply 2 participants last post by  LoOtTeY  
#1 ·
Jak przedstawiłem się w temacie nowych członków, niedawno nabyłem S1000rr model 2025 w Brazylii, w reszcie świata wciąż jest to model 2024, jak sądzę, tutaj lifting pojawi się dopiero w drugiej połowie roku.

Mam problemy z moim motocyklem, po przejechaniu zaledwie 260 km motocykl zaczął szarpać na biegu jałowym i wyłączać silnik, więc zawiozłem motocykl do dealera BMW, gdzie został kupiony, i po diagnozie stwierdzono, że świece zapłonowe były pęknięte w izolacyjnej ceramice, co powodowało nieregularną pracę na biegu jałowym i wyłączanie silnika, zrobię tutaj zdjęcie.

Dealer przekazał dane do fabryki, co zajęło około 3 dni i zatwierdził wymianę 4 świec zapłonowych i cewek zapłonowych. Próbowałem poprosić o wymianę motocykla na inny, ale fabryka odmówiła i zapewniła, że po wymianie tych elementów motocykl będzie zgodny ze specyfikacją fabryczną.

Chciałbym wiedzieć od Państwa, czy mieli Państwo kiedykolwiek problem z pęknięciem świec zapłonowych lub problemem podobnym do tego lub czy znają Państwo kogoś, kto go miał, i czy motocykl naprawdę będzie normalny po wymianie tych elementów. Pamiętam, że motocykl nic nie wykazywał w skanerze BMW, żadnego błędu ani niczego podobnego. Dziękuję za uwagę i przepraszam za obszerny temat.

Attachments

#2 ·
Jak przedstawiłem się w wątku dla nowych członków, niedawno kupiłem model S1000rr 2025 w Brazylii. W pozostałej części świata, jak sądzę, jest to nadal model 2024. Tutaj lifting pojawi się dopiero w drugiej połowie roku.

Mam problemy z moim motocyklem. Po przejechaniu zaledwie 260 km motocykl zaczął mieć wypadanie zapłonów na biegu jałowym, a silnik gasł. Zabrałem więc motocykl do dealera BMW, gdzie został kupiony. Po diagnozie stwierdzono, że świece zapłonowe pękły w izolacyjnej ceramice, co powodowało nieregularną pracę na biegu jałowym i gaśnięcie silnika. Zrobię tutaj zdjęcie.

Dealer przekazał dane do fabryki, co zajęło około 3 dni i zatwierdziło wymianę 4 świec zapłonowych i cewek zapłonowych. Próbowałem poprosić o wymianę motocykla na inny, ale fabryka tego nie zaakceptowała i zapewniła mnie, że po wymianie tych elementów motocykl będzie zgodny ze specyfikacją fabryczną.

- Wiem, że K67 z wcześniejszych roczników miał problemy z uszkodzonymi cewkami, które siały spustoszenie i były trudne do zidentyfikowania. Zakładam, że to w tym kierunku i nowe cewki wraz ze świecami rozwiążą Twój problem. (Sei que o K67 de modelos anteriores tinha problemas com bobinas que quebravam, causando estragos e sendo difíceis de identificar. Presumo que seja algo parecido, e novas bobinas e velas resolveriam o seu problema.)