BMW S1000RR Forum banner

BimmerCode wkrótce obsłuży motocykle Motorrad

11K views 31 replies 13 participants last post by  Ciment  
#1 ·
Tylko informuję, że BimmerCode wkrótce będzie obsługiwać motocykle BMW Motorrad, obecnie są w wersji beta tylko dla iOS, więc musiałem wykopać starego iPada.

Zrobiłem uruchamianie M i 5-poziomowy podgrzewany uchwyt w mojej S1. Kabel Enet i ethernet do USBC, całkowity koszt 25 $. Było tak łatwo i szybko.

Nie jestem do końca pewien, kiedy nastąpi pełne wydanie, ale wydaje się to być bardzo tania alternatywa dla BimmerUtility. 72 $ tutaj w AUD. Myślę, że prawdopodobnie 50 $ USD.

#5 ·
Nie sądzę, żeby było tak dobre jak BimmerUtility, które ma praktycznie wszystko, ale dopiero zaczynają z motocyklami Motorrad i kosztują mniej niż połowę. I tak jest to darmowa wersja beta, więc nie ma nic do stracenia. Dodatkowo możesz robić, co chcesz ze swoimi samochodami BMW.

#6 ·
Od dawna chciałem włączyć pełnoekranowy AppleCar Play. To może skłonić mnie do zakupu.

Gdzie mogę przeczytać więcej o obsłudze Motorrad lub znaleźć wersję beta?

Czy działa z adapterami WiFi ODBII? Założyłem, że ODBII to ODBII, ale nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi i nie chciałem podłączać adaptera, aby nie uszkodzić motocykli.

#7 ·
Chciałem włączyć pełnoekranowy AppleCar Play. To może skłonić mnie do zakupu.

Czy działa z adapterami WiFi ODBII? Założyłem, że ODBII to ODBII, ale nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi i nie chciałem podłączać adaptera, aby nie uszkodzić motocykli.
Specjalnie kupiłem Bimmercode, aby włączyć pełnoekranowy carplay i zakodować kilka innych rzeczy. Nie polecam adapterów WIFI, weź ENET. Czytałem, że ludzie mieli zawodne połączenie, a kodowanie kilku prostych rzeczy zajmowało znacznie dłużej niż z enet.

O ile pamiętam, powiadomienie o obsłudze motorrad przyszło do mnie za pośrednictwem jakiejś reklamy Bimmercode. Wysłałem do nich e-mail, a oni wysłali mi konkretny link do sklepu Apple App Store, aby pobrać wersję deweloperską Bimmercode.

#9 ·
Chciałem włączyć pełnoekranowy AppleCar Play. To może skłonić mnie do zakupu.

Właśnie wysłałem do nich e-mail z adresu e-mail na ich stronie na Facebooku w sprawie wersji beta. Otrzymałem odpowiedź w ciągu kilku godzin z linkiem.

Po pobraniu aplikacji, w jej ustawieniach znajduje się lista adapterów OBD, które obsługują.

Mam tylko ODBLink LX, który nie działa na iOS, więc zamówiłem ICOM Enet i kabel ethernet-usb c i działało to łatwo. Było niesamowicie szybko, prawdopodobnie 5 do 10 sekund dla uruchomienia M i to samo dla 5 ustawień podgrzewanych manetek. Jestem pewien, że dodadzą więcej w miarę trwania/zakończenia wersji beta. Ale na razie jest to całkowicie darmowe.

#11 ·
Cześć!
Postępowałem zgodnie z Twoimi krokami i wysłałem je e-mailem, ale otrzymałem tylko odpowiedź, że nie jest jeszcze gotowa, ale nie ma linku do aplikacji betta :( Czy link był spersonalizowany, czy uważasz, że można go udostępnić?
Tak, był, właśnie w niego kliknąłem i pojawiło się to.

Image

Czy wysłałeś e-mail na adres beta@bimmercode.app? A może na ich ogólny adres e-mail z zapytaniem? To ten, którego użyłem i dostałem, to było kilka dni temu, prawdopodobnie w zeszły piątek. Działa już od kilku miesięcy, myślę. Dodadzą o wiele więcej rzeczy.

#14 · (Edited)
Dałem im kilka opinii i sugestii dotyczących ich wersji beta. Ogólnie rzecz biorąc, całkiem nieźle. Zdecydowanie bardzo łatwy w użyciu i szybki (z Enet + usb C). Nie mieli głównej funkcji, której chciałem, czyli DRL. Ale właśnie pobrałem E-Sys 23.06 i PSdZData v4.43.31. Całkiem prosty proces. Wszystko już załatwione. Zaktualizowałem również motocykl do oprogramowania 2023/07 (chyba IIRC).

#21 · (Edited)
Chcesz, żeby odblokowali wszystko, żebyś mógł z tego korzystać za darmo już teraz? 😅

Nie jest trudno samemu zakodować inne rzeczy. Wystarczy zdobyć kabel icom. Sprawdź na aliexpress, kosztują około 8 $
Gdybyś poświęcił czas na potwierdzenie ustawień, zobaczyłbyś, że cała aplikacja jest odblokowana.

Oczywiście nie wiesz, czym są testy beta.

#25 · (Edited)
Jeśli poświęciłeś czas na potwierdzenie ustawień, zobaczyłbyś, że cała aplikacja jest odblokowana.

Oczywiście nie wiesz, czym są testy beta.
Myślałem, że powiedziałeś, że widzisz tylko podgrzewane manetki i ekran startowy, czy to była literówka?

Idk. Kieruję się tym, co powiedzieli mi deweloperzy w e-mailach. Nie mają szybkich ustawień dla wszystkiego, ale będą je mieli w pełnej wersji. Żadna z wersji beta, w których uczestniczyłem, nie miała odblokowanego pełnego produktu, YMMV.

Ale jeśli wszystko jest dla ciebie odblokowane, w czym problem? Powinno być łatwo wtedy 🤟

Myślę, że jestem dziwakiem, podoba mi się standardowy ekran startowy z motocyklem zamiast logo M.
To wszystko kosmetyka. Wybierz to, co wygląda/czuje się dla ciebie najlepiej 😁

#28 ·
Informuję, że BimmerCode wkrótce obsłuży motocykle BMW Motorrad, obecnie są w wersji beta tylko dla iOS, więc musiałem odkopać starego iPada.

Zrobiłem uruchamianie M i 5-poziomowy podgrzewany uchwyt w mojej S1. Kabel Enet i ethernet do USBC, łączny koszt 25 $. Było tak łatwo i szybko.

Nie jestem pewien, kiedy nastąpi pełna premiera, ale wydaje się to być bardzo tania alternatywa dla BimmerUtility. 72 $ tutaj w AUD. Chyba 50 $ USD.

View attachment 228515
View attachment 228514
Cześć
Czy możesz wyjaśnić kroki, jak zmienić zdjęcie ekranu startowego na ///M?

Dziękuję

#29 ·
Cześć
Czy możesz wyjaśnić kroki, jak zmienić zdjęcie ekranu startowego na ///M?

Dziękuję
Ten post nie był samouczkiem/przewodnikiem po kodowaniu. Tylko po to, aby poinformować ludzi o darmowej wersji beta, która trwa obecnie. Sugeruję skontaktowanie się z nimi bezpośrednio w przypadku jakichkolwiek pytań.