BMW S1000RR Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
280 Posts
Discussion Starter #1
I bought this 2012 about 2 months ago. Did a track day the week after I got it and she performed flawlessly. That was at the end of July. Since I’ve had her in my living room on the stands. I took her out for a photo shoot yesterday since I got it painted and it fired up then underload going up a hill I got to about 3-4K rpm and she shut off. Tried multiple times until the engine light came on. So I came home and hooked the gs911 up and this is what I have. Still won’t start and throwing 6 codes. I’ve talked to a few different people and they say battery. Below are pictures of the codes. Any help would be greatly appreciated!!!







Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
280 Posts
Discussion Starter #2
Well I got it figured out. The quickshifter sensor wire had a mount tab that mounts in the frame it had came out and when I put the chain on it was under the chain. Fortunately it didn’t rip it in 2 but you could see where it wore it a bit. 🤦🏼*♂🤦🏼*♂🤦🏼*♂ hopefully this doesn’t cause any issues racing at Road Atlanta this coming weekend...it is ziptied up and out of the way very cleanly now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
143 Posts
Well I got it figured out. The quickshifter sensor wire had a mount tab that mounts in the frame it had came out and when I put the chain on it was under the chain. Fortunately it didn’t rip it in 2 but you could see where it wore it a bit. ����*♂����*♂����*♂ hopefully this doesn’t cause any issues racing at Road Atlanta this coming weekend...it is ziptied up and out of the way very cleanly now.


Sent from my iPhone using Tapatalk
so the battery was good then?

I am asking because my bike would start OK in the morning, but after it woarms up, it wouldn't start again (after buying some petrol for example). I would try to start it and the engine error would appear too. It would only start if I roll it down the hill and let the clutch out (sorry, don't know the correct name for this).

I changed the battery (mine was 9years old,original BMW!!!!) and so far so good (2 days now)
 

·
Registered
Joined
·
280 Posts
Discussion Starter #6
so the battery was good then?

I am asking because my bike would start OK in the morning, but after it woarms up, it wouldn't start again (after buying some petrol for example). I would try to start it and the engine error would appear too. It would only start if I roll it down the hill and let the clutch out (sorry, don't know the correct name for this).

I changed the battery (mine was 9years old,original BMW!!!!) and so far so good (2 days now)


As far as I know the battery is good. I charged it last night. Now bike runs but feels like it’s not running on all cylinders 🤦🏼*♂


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
1 - 6 of 6 Posts
Top