Warning lights ABS ASC engine electronics on - BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum
 3Likes
  • 1 Post By bennymx
  • 1 Post By rocroc
  • 1 Post By D.Clocktower
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-24-2017, 02:35 AM Thread Starter
Member
 
rocroc's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Switzerland, near Lake of constance
Posts: 34
Garage
Warning lights ABS ASC engine electronics on

Hi everybody

Yesterdy on a beautiful trip with my s1RR MY 2015 suddenly christmas lighting in the cockpit.

Warning lights on:
ABS (sometimes, not blinking) ASC (sometimes, not blinking) and engine electronics (most of the time).
Power is normal, engine runs roughly in lower rpm, normal in higher.
Rev. counter shows always the same rpm, functions for some seconds and stops again holding the last position.
Speedometer shows three bars instead of the speed.

I stopped, switched the engine off and waited 2 minutes. Ignition on: Nothing on the display! Don't know why but I tried to start the bike rolling in first gear (silly idea, I know), released the clutch: Baam, Display on (not the engine ;-)). Starting in N-Position. No prob, battery is fully loaded.

I know: It could be everything and crystal balls are expensive and not really reliable. I've ordered a GS911WiFi but this will last 5 days. To bridge the time I will try a few things. Any advice is welcome. Tnx in advance.
rocroc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-24-2017, 05:41 AM
Moderator
 
bennymx's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Australia
Posts: 6,127
Most likely a loose battery terminal.
D.Clocktower likes this.
bennymx is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-24-2017, 07:36 AM Thread Starter
Member
 
rocroc's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Switzerland, near Lake of constance
Posts: 34
Garage
Quote:
Originally Posted by bennymx View Post
Most likely a loose battery terminal.
Checked and... you're right. Tnx! Small cause, large effect. I'll test it on the German autobahn this evening :-). Three bars on the display are there no fault.
bennymx likes this.
rocroc is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 04-24-2017, 12:53 PM
Senior Member
 
D.Clocktower's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Santa Catarina, Brasil
Posts: 269
Quote:
Originally Posted by bennymx View Post
Most likely a loose battery terminal.
All that and it was caused by a loose battery terminal. Wow, teaches one to look for a simple fix, then expand from there. Thanks!
bennymx likes this.

Giddy up!
2015 Premium w/ SC Project CR-T
D.Clocktower is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome