BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum - Reply to Topic
Thread: 2013 --- on dash issue Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
05-16-2019 05:17 AM
Slaki Thanx for that.

Update:

Issue fixed. During a crash, the wiring in the sub frame got damaged. Fixed it all up and is working again.
05-15-2019 09:28 AM
BMW_388
Quote:
Originally Posted by Slaki View Post
It does yes. Everything works except for the ---. As soon as the bike moves, it works fine
This is interesting.

The --- indicates it is reading a NULL value. Typically a VSS sensor is broke. Lets think that maybe you changed a tire recently and upon replacing it back, you have hit the VSS sensor. The VSS picks up the rotation of the ABS ring so it is working enough to display the speed. However, how much distance is it taking now? If all is working correctly you should only have to roll 5 meters for the VSS to pick the rotation and turn off the blinking ABS light, and speed is displayed. If you are rolling much further than that before the ABS light trips off, and the display changes from the --- to whatever speed it starts at, then you are dealing with a bad sensor either front or rear.

Bad thing about intermittent type information from a sensor is that the diagnostic code does not set, and no warning is displayed there is an issue in the self check modes.

Remove the wheels and inspect the sensor ends. Look for bad chipping. It is even possible you when down a gravel road and a small rock was fling up off the tire and just happen to land right on the ABS rotating ring and the rock went between the sensor and ring enough to slightly damage it that way.
05-15-2019 05:18 AM
Slaki
Quote:
Originally Posted by skapan View Post
Does it still show the mileage ridden (odometer?)
It does yes. Everything works except for the ---. As soon as the bike moves, it works fine
05-14-2019 03:27 PM
skapan Does it still show the mileage ridden (odometer?)
05-14-2019 11:33 AM
Slaki
2013 --- on dash issue

Can anyone tell me why the dash does not show 0? Instead it shows --- until you pick up speed. I am waiting for the GS 911 to check error codes

Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome