ECU Tuning - BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 04:42 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: HQ London UK
Posts: 31
ECU Tuning

We at Soft-tek are a international operating tuning company specialising in performance software for automobiles and BMW bikes. Our aim is simple- to deliver the best service and after sales in the industry. Our Software is developed in our headquarters with use of a state of the art dyno facility. We spend 100's of hours on the dyno and road testing to ensure we deliver the best performance whilst reliability is not effected. Our Website is currently being updated for bike services.

S1000RR what a piece of machine, So whats on offer?

We offer :

Stage 1 Street tune, Power increase to 185whp.
Rev limit increase available.

Stage 2 Race Tune, Power increase to 205whp
Race Fuel required.
Rev limit increase available.

We just dont only change fuel maps and disconnect 02 sensors which will make these bikes over fuel ,below are just some of the maps we change to achieve optimum power.

Part throttle Fuel
Fuel throttle Fuel
Part/Fuel Ignition Timing
Min Ignition Timing
Torque maps
DME regulation maps

Email for further details.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	s1000rrvstune+rpm increase..jpg
Views:	395
Size:	102.6 KB
ID:	9281  

Last edited by Soft-tek; 07-13-2012 at 07:04 PM. Reason: correction
Soft-tek is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 05:13 PM
Senior Member
 
GhastlyTT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Afghanistan
Posts: 396
Garage
The S1000RR is already rated at 193bhp, how is your 185bhp street tune an improvement?
GhastlyTT is offline  
post #3 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 06:10 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: South-Africa
Posts: 8
I think the 193 is @ the crank, RWP is rated around 175 depending on conditions if I'm not mis quoting
Marcel is offline  
post #4 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 06:49 PM
Senior Member
 
GhastlyTT's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Afghanistan
Posts: 396
Garage
He didn't say 185whp, he said 185bhp. As a tuning company's spokesperson, i'd expect he proofed what he wrote? My question is still valid.
GhastlyTT is offline  
post #5 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 06:53 PM
Senior Member
 
Detlman's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 308
Garage
Tuned in for the sho 😜
Detlman is offline  
post #6 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 06:56 PM
Super Moderator
 
Rush66crp's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Spanaway, Wa
Posts: 1,606
Quote:
Originally Posted by GhastlyTT View Post
He didn't say 185whp, he said 185bhp. As a tuning company's spokesperson, i'd expect he proofed what he wrote? My question is still valid.
Why don't you just say what you mean and tell him you think he's dumb for saying bhp when he meant whp. I mean that is one of your pet peeves is it not?

By posting the graph we can all assume he meant whp and not bhp.

BTW, I do see your point...He is a tuning company spokesperson.

Last edited by Rush66crp; 07-13-2012 at 07:09 PM.
Rush66crp is offline  
post #7 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 07:06 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: HQ London UK
Posts: 31
I do apologize about BHP and WHP mix-up, its been a long week,

I meant whp.
Soft-tek is offline  
post #8 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 07:07 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jul 2012
Location: HQ London UK
Posts: 31
sorry guys, simple human error forgive me.
Soft-tek is offline  
post #9 of 92 (permalink) Old 07-13-2012, 08:18 PM
Lifetime Member
 
awelch85's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: OKC, OK
Posts: 479
What's the $$ cost? Are the different riding modes all available with their differences intact?
awelch85 is offline  
post #10 of 92 (permalink) Old 07-14-2012, 12:52 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Las Vegas/Hawaii
Posts: 255
I got a bunch of Q's as well but can you answer awelch first. But Ill add couple important ones..Do you need the end user to send you the ECU? Or do you have a uploaded that we can flash our own ECUs..Something like flashtune?
Willis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome