Bmw s1000rr wont start. :-( - BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum
Go Back   BMW S1000RR Forums: BMW Sportbike Forum > General BMW S1000RR Discussions > S1000RR/HP4 Tech and Performance Chat


» Insurance
» Sponsors
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-14-2012, 03:34 AM   #1 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 11
Default Bmw s1000rr wont start. :-(

so i was riding my bike and the motor shut off but the gauges were still lite up. i cycled the key once and it turned back on. Then it happened again it shut off but after that it did not want to start . tried push starting it no luck, tried jumping it no luck. also when i try to start it . it just makes a click sound. battery got good voltage. what can cause this to happen? someone please help me .
Holyshift is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-14-2012, 06:15 AM   #2 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 15
Default

I had this happen to me the other day... Check the fuses under the seat. There are a couple replacement fuses in your tool bag in the passenger seat.


Sent from my Motorcycle iPhone app
whites1k is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 01:09 PM   #3 (permalink)
Member
 
thrill's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Greenville, SC
Posts: 60
Default

I had my starter switch quit working while 100 miles from home. Fortunately there was a slight decline and with the help of a couple of large lads I got a good push and it started - rode back to dealer and he had a switch installed in about 20 minutes.
thrill is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2012, 04:48 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Mesa, AZ
Posts: 1,252
Default

Although the battery has 12 volts, it doesn't mean it is OK so don't rule it out completely. Load test it first.

Then check the fuses as mentioned above (or check them first).
viperclaw is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 07:42 AM   #5 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Default

I have Woodcraft rearsets on my 2012 and love them cause I wanted GP shift which works great.
tysonlee is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2012, 11:57 PM   #6 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 15
Default

My bike just loses power completely. Nothing in the gauges or power anywhere. Dealer said it was the battery. Changed and upgraded to a better one, and still having same issue. Not good riding or crossing traffic and my bike just shuts down, and a real pain in the ass when it happens at night on the highway. I have to turn the bike off and back on, then maybe, it recycles, does a few clicks and powers back up.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Cory's1000rr2010 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 11:18 AM   #7 (permalink)
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: haltwhistle northumberland
Posts: 5
Default

mine did that and it was the fuel moduel
rehs1000rr is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2012, 04:44 PM   #8 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 164
Default

This is exactly what happened to me. Check the sensors. The one on the right side right below the tank was my issue.


Quote:
Originally Posted by Holyshift View Post
so i was riding my bike and the motor shut off but the gauges were still lite up. i cycled the key once and it turned back on. Then it happened again it shut off but after that it did not want to start . tried push starting it no luck, tried jumping it no luck. also when i try to start it . it just makes a click sound. battery got good voltage. what can cause this to happen? someone please help me .
ibb88 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 09:24 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
© S1000RRforum.com
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum